Fysik

Massefylde og overflads areal

14. december 2011 af o1-bennerbaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, alle sammen. Jeg har et problem med at regne m ud. Men kan ikke se hvordan det egentlig hænger sammen. 

Fordi giver overflades arealet ganget med M/V masse? det gør det vel ikke? Fordi det kan jeg ikke se at det gør, men en af udregningerne i en hjemmeside viser at det gør- Hvorfor egentlig det? Overfalde arealet ganget med masse fylden burde ikke give massen selv? 

Det er temmeligt mærkeligt for mig, for udmidbart skulle man tro at Massfylde altså m/V * V = m 
                      

Men ifølge de udregninger er det m/V * A  = m 

A=overfladelsarealet. 

 


Svar #1
14. december 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

hallo :(


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. december 2011 af plooop (Slettet)

Normalt er massefylde defineret ved M = kg/m^3 . Hvilket betyder, når man ganger et volumenelement på, vil man få en masse, som du selv konkludere.

I nogle tilfælde bruger man overfladearealet i stedet, men det er fordi at én dimension allerede er indsat i din ligning. Så det du har set på nettet er ikke noget konkret tilfælde, men et specificeret.

Hvis du er i tvivl, så skal du regne i enheder. Det giver altid svaret.

Håber det var til hjælp.


Svar #3
14. december 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

Yes det er rigtig hvad du siger, de nævnte dV * p = m 

et styklængere nede brugte de kuglens overflades areal i stedet til at regne massen ud 

 

2πrH* (m/ v (kuglens volume) ) = m 

Underligt ikke? Men kunne det være at de havde gjort volumen så uendeligt småt dV, at de i stedet skrev overflade arealet i stedet.? Men det giver absolut ikke mening.. Jeg forstår ikke det du siger med en dimension.. er det jeg er kommet ind på det med at de havde gjort volumen så lille, (uendelig lille) dV at den ikke har den tredjedeminsion men kun en? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2011 af plooop (Slettet)

Ja lige præcis hvis den anden dimension er ubetydelig. Men den er ikke forsvundet af den grund.


Svar #5
14. december 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

så hvilke grund er det så ? :D 


Svar #6
14. december 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

her er det: http://www.physics.byu.edu/faculty/christensen/Physics%20220/FTI/23a%20Vectors%20&%20Integration/The%20volume%20of%20a%20sphere%20(3%20methods).htm 

 

irreterer mig mega meget, kan ikke forklarer det ordentlig i min opg.. :( 


Svar #7
14. december 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

NÅÅÅÅÅÅRRH ok har fundet ud af det, efter 5 timer!!! :D tak for hjælpen ploop, hvis du har noget at tilføje må du endelig gerne!!!:D 


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. december 2011 af mathon

 

                          m/V · A  = mL                                  ( mL er massen pr længdeenhed )


Svar #9
15. december 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

tak mathon:D lige det jeg skulle bruge


Skriv et svar til: Massefylde og overflads areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.