Matematik

de Moivres formel

16. december 2011 af Kronion (Slettet)

Hej!

er der nogen der ved hvor de Moivres formel bliver brugt (kvantemekanik måske?)? Er det en vigtig formel? - hvorfor?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af mathon

ved multiplikation og division af komplekse tal
er den særdeles bekvem

                                          z1 = r1·eiφ1            z2 = r2·eiφ2

                                                   
                                                      z1·z2 = r1·r2 · ei12)

                                                      z1 / z2 = r1/r2 · ei12)

                                          z = r·eiφ
                    
                                                     zn = rn·ei(nφ)


Skriv et svar til: de Moivres formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.