Matematik

funktion

25. december 2011 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Overskuddet i en virksomhed kan bestemmes ved funktionen f(x)=80*x^0,4-4x-100                                                                                                                                                                                                                                                                                                                0 mindre end eller lig med x som er mindre end eller lig med 130, hvor f(x) er overskuddet (i tusinde kr.), og x er antal solgte ton.                                                                                                                                                                                         b) Bestem x, således at overskuddet er størst. Hvordan gør man det? På forhånd tak. (Hvis spørgsmålet kommer 2 gange så ignorer det, koks i net og pc)


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. december 2011 af mathon

 

                                         f(x) = 80·x0,4 - 4x - 100            0 ≤ x ≤ 130

ekstremum kræver
                                         f '(x) = 0

........

                                         f '(x) = 32/x0,6  -  4


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. december 2011 af mathon


                                         f '(xo) = 32/xo0,6  -  4 = 0

                                         4 = 32/xo0,6

                                         xo3/5 = 8

                                         xo1/5 = 2

                                         xo = 32
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. december 2011 af mathon

 

                        fortegnsvariation for f '(x):                +            0            -
                                                              x:      0___________32___________
                                      monotoni for f(x):           voksende   lok max   aftagende

                      


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Hej Mathon til monotoniskemaet, så kan jeg forstå at når fortegnsvariationen for den afledede funktion f´(x) er + og monotoniet for f(x) er voksende så er x: 0 og  når fortegnsvariationen  for f´(x) er 0 og monotoni for f(x) er voksende(lok max)  så er x:30. Hvad er x så? når fortegnsvariationen for f´(x) er -  og monotoniet for f(x) er aftagende.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Eller ups jeg skrev for hurtigt altså når fortegnsvariationen for f´(x) er 0 og monotoniet er voksende (lok max) så er  x:32. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2013 af mcbuen (Slettet)

Da x0=32.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2014 af JeppeBay (Slettet)

#2


                                         f '(xo) = 32/xo0,6  -  4 = 0

                                         4 = 32/xo0,6

                                         xo3/5 = 8

                                         xo1/5 = 2

                                         xo = 32
 

Kan jeg få en lidt mere detaljeret forklaring af denne. 
Giver umiddelbart ikke mening for mig.

Jeg kan ikke finde frem til, hvordan:

f(x) = 80·x0,4 - 4x - 100 

bliver til:

 32/xo0,6


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.