Matematik

areal

27. december 2011 af multo26 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x)=-x4-4x3+x2-8

Bestem arealet af det område, der afgrænses af grafen for funktionen f og x-aksen.

Hvordan gør man det på ti 89?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. december 2011 af Duffy

Find først de x-værdier hvor grafen skærer x-aksen:

sådan:


NSOLVE(- x^4  - 4·x^3  + x^2  - 8 = 0, x)

 

Dernæst:

find:

 

∫(- x^4 - 4·x^3 + x^2 - 8, x, -4.128531881, -1.326510275)

 

giver

 

48,6241


Svar #2
27. december 2011 af multo26 (Slettet)

Tak for hjælpen men er det ikke integralet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2011 af Duffy

Arealet = 48,6241


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.