Matematik

Differentialkvotienten for eksponentiel funktion

02. januar 2012 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er differentialkvotienten for en eksponentiel funktion.

Mit gæt er bxax-1

Hvem har det rigtige svar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2012 af mathon

 

            f(x) = b·ax           f '(x) = ln(a)·f(x)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Hvad siger dette om væksten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2012 af mathon

                 

            f(t) = b·at           f '(t) = ln(a) · f(t)

 

             ...at væksten til tiden t er proportional med f(t)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2013 af over9000 (Slettet)

Mathon, gider lave en mellemregning? Jeg kan godt se logikken i dit svar, men jeg er ikke sikker på hvordan jeg kommer frem til det samme. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2013 af mathon

#4

                         f(t) = b·at = b·et·ln(a)         a>0   

                      

                         f '(t) = (b·et·ln(a)) ' = b · et·ln(a) · ( t·ln(a) ) '  = b · et·ln(a) · ln(a) = ln(a)·(b · et·ln(a)) = ln(a)·f(t)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2013 af over9000 (Slettet)

f(t) = b·a^t = b·e^t*ln(a)

der her er hvad, en logaritmeregneregel omskrevet? 

 

mange tak, i øvrigt. Jeg tror nok at det her går ud over, hvad jeg skal kunne, men jeg tænker at det må være relevant ift. eksponentielle funktioners monotoniforhold. 


Skriv et svar til: Differentialkvotienten for eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.