Fysik
Mekanisk energi
07. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hey jeg har lidt problemer med en afleveringsopgave som jeg har fået stillet og håbede derfor at nogen kunne give mig lidt hjælp...
opgaven lyder sådan:
En kanonkugle har massen 500 kg affyres fra en kanon i en elevationsvinkel på 55 grader. Starthastigheden er 100 m/s. Der ses bort fra luftmodstand!
d)Hvor stor er den mekaniske energi ved affyringen ?
e)Beregn den mekaniske energi efter 5s.?
f)Hvor rammer kuglen jorden igen?
På forhånd tak.. Rasmus
opgaven lyder sådan:
En kanonkugle har massen 500 kg affyres fra en kanon i en elevationsvinkel på 55 grader. Starthastigheden er 100 m/s. Der ses bort fra luftmodstand!
d)Hvor stor er den mekaniske energi ved affyringen ?
e)Beregn den mekaniske energi efter 5s.?
f)Hvor rammer kuglen jorden igen?
På forhånd tak.. Rasmus
Svar #1
07. september 2003 af Lurch (Slettet)
d) Arbejdssætning: A(ydre)=(DELTA)E(mek)
e)beregn hastighden af kuglen efter 5s, bergen højden af kuglen efter 5s. E(mek)=E(kin) + E(pot)
f) t=(2*v0*sin(a))/g
e)beregn hastighden af kuglen efter 5s, bergen højden af kuglen efter 5s. E(mek)=E(kin) + E(pot)
f) t=(2*v0*sin(a))/g
Svar #2
07. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej, Rasmus!
Jeg skal nok lige hjælpe dig på tirsdag, men hvis det ikke kan vente, så kan du jo lige skrive til printer-Poul.
M.v.h.
Mads
Jeg skal nok lige hjælpe dig på tirsdag, men hvis det ikke kan vente, så kan du jo lige skrive til printer-Poul.
M.v.h.
Mads
Skriv et svar til: Mekanisk energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
