Matematik

Monotoni forhold, uden (toppunkt/vandret tangent) ?

08. januar 2012 af niklau5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen.

Jeg har fået stillet en opgave, hvor jeg skal finde monotoniforholdet for funktionen:

                                                                         f(x)= x-2/x2-9

Så mit spørgsmål er egentlig bare, om der er nogen der kan hjælpe mig med at regne monotiniforholdet ud, eller kan forklare mig hvad jeg skal gøre.

PÅ forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den opgave fik du jo behandlet i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1130311 , hvor det blev pointeret, at du ikke havde sat parenteser korrekt. Det er stadig gældende. Gå tilbage til den oprindelige tråd og fortsæt diskussionen der i stedet for at oprette en ny tråd med den samme opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2012 af den første mohikaner

Lige et lille uskyldigt spørgsmål.

hedder funktionen.

f(x)= x-2/x2-9

eller

f(x)= (x-2)/(x2-9)

Der er stor forskel.

Se eventuelt den anden tråd du lavede om samme opgave:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1130311#1130372

 

Held og lykke

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det har jeg netop spurgt trådstarter om i den anden tråd. Jeg vil dog foreslå, at diskussionen samles i den oprindelige tråd, hvor en stor del af arbejdet allerede er gjort. Vi kan bare ikke komme videre, før trådstarter tager sig sammen til at fortælle os, hvordan funktionen ser ud.


Svar #4
08. januar 2012 af niklau5 (Slettet)

okay, vi forsætter i den oprindelige tråd

 

og funktionen heddder:

 

f(x) = x-2/x2-9

og der er ingen parenteser, det er der i hvert fald ikke i opgave formuleringen. 

 


Skriv et svar til: Monotoni forhold, uden (toppunkt/vandret tangent) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.