Fysik

Energi og masse.

09. januar 2012 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, nogen der kan hjælpe mig med den her opgave? :-)

Solen stråler med effekten 3,83*1026 W.


Hvor meget energi udstråler solen på et år?

Energien kommer fra fusionsprocesser i solens indre, der omsætter masse til energi.


Hvor stor er den masse, solen på den måde mister på et år?

.. På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2012 af mathon

      

                         Eårsol  = P·t = (3,83·1026 W) · (3,15569·107 s) = 1,20863·1034 J


                         Δmår = Eårsol / c2 = (1,20863·1034 J) / (2,99792·108 m/s)2 = 1,34478·1017 kg


Svar #2
09. januar 2012 af Justme92 (Slettet)

Taaaak! :-)


Skriv et svar til: Energi og masse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.