Kemi

små opgaver

09. januar 2012 af BrainChild (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lige 3 spørgsmål, som jeg simpelthen gav op med, håber i vil hjælpe mig

 

1) hvor mange guldatomer er der i en guldring på 10g?

2) hvad er den formelle koncentration af 1g NH4Cl i en liter vand?

3) hvad er den aktuelle koncentration af 1g NH4Cl i en liter vand?

 

mange tak

på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2012 af mathon

1)

            N = (m/M)·NA


Svar #2
09. januar 2012 af BrainChild (Slettet)

hvad NA så i det tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2012 af mathon

    Avogadros konstant


Svar #4
09. januar 2012 af BrainChild (Slettet)

som tal mente jeg


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2012 af mathon

1)

            N = (m/M)·NA = ((10 g) / (196,94 g/mol)) · (6,02214·1023 mol-1)

 


Svar #6
09. januar 2012 af BrainChild (Slettet)

mange tak


Svar #7
09. januar 2012 af BrainChild (Slettet)

men jeg kan faktisk ikke finde ud af at regne (6,02214*1023 mol-1) ud på lommeregneren :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2012 af mathon

2)
            c = (m/M) / V = (1 g / (53,50 g/mol)) / (1 L)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2012 af mathon

  @#7 
               (6,02214EE23)


Svar #10
09. januar 2012 af BrainChild (Slettet)

#9


    (6,02214EE23)

 

jeg hele resultatet som: 3,057 og en masse tal mere og til sidst står der e+23?

er resultatet rigtigt :S


Svar #11
09. januar 2012 af BrainChild (Slettet)

#8


2)
            c = (m/M) / V = (1 g / (53,50 g/mol)) / (1 L)

 

resultatet gav: 0,0186 er dt rigtigt :S?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. januar 2012 af mathon

3)

                                        NH4+ (aq)   +   H2O (l)   <--->   NH3 (aq)   +   H3O+ (aq)
konc. i ligevægt mol/L:     (1-α)c                                       αc                 αc                  0<α<1

ligevægtsbrøken

                                         [NH3] · [H3O+] / [NH4+] = (αc)2 / ((1-α)c) = Ks

hvoraf
                                         cα2 + Ksα - Ks = 0                Ks = 10-pKs = 10-9,25 = 5,62341·10-10 M

dvs
                                         cα2 + Ksα - Ks = 0   0<α<1

                                         α = (-Ks+√(Ks2+4Ks·c)) / (2c)     

                                                     α = 0,000173        

.........

                    [NH4Cl]aktuel = 0

                    [NH4 + ]aktuel = (1-α)·c = (1-0,000173)·(0,018692 M) = 0,018688 M   

                    [NH3]aktuel = α·c = 0,000173·(0,018692 M) =0,000003 M 

                    [Cl-]aktuel = c = 0,018692 M              


Svar #13
09. januar 2012 af BrainChild (Slettet)

mange tak, men hvis du lige kigger tilbage hvor jeg så har skrevet resultaterne til opgave 1-2, vil lige have en bekræftelse om de er korrekte eller ej 


Skriv et svar til: små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.