Matematik

Hvordan regner jeg skæringspunkter!

10. januar 2012 af tyggegummiplayer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en matematik opgave. 

Jeg har nogle problemer med hvordan jeg "bestemmer" skæringspunktet mellem f og g  og forklar betydningen af resultatet.

Prisen for at levere x enheder af varen kan beskrives ved en lineær funktion f(x) = ax +b.

Det oplyses at prisen for udbringning af 20 varer er 940 kr. og prisen for udbringning af 50 varer er 1600 kr.

f(x)=22x+500

Et andet budfirma, OPS,  tilbyder at udbringe varer for 10 kr. pr. stk og 800 kr. i grundgebyr.

e) Bestem forskriften for den funktion g(x) = ax + b, der beskriver prisen for udbringning
med OPS.

f) Bestem skæringspunktet mellem f og g  og forklar betydningen af resultatet.

 

Jeg har vedlagt et dokument jeg har lavet opg. a,b,c,d.
Hvis der er nogle som er intresseret så kan da også se mine resultater, bare så jeg er sikker på jeg har lavet det rigtigt :) 

Håber i kan hjælpe.
Manger råb og hjælp Sarah


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af Isomorphician

sæt f(x) = g(x) og isoler x.

Resultatet er x-værdien for skæringspunktet. Indsæt x-værdien i enten f(x) eller g(x) og udregn y-værdien for skæringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2012 af peter lind

g(x) findes på samme måde som f(x) er fundet.

Skæringen findes ved at løse ligningen f(x) = g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Den vedhæftede viser kun opgaven - ikke dine svar . . .

Hvad er det, du vil have hjælp til - ?


Skriv et svar til: Hvordan regner jeg skæringspunkter!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.