Matematik

Finde r og centrum i cirklens ligning

12. januar 2012 af kiskiss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med nedenstående opgave.

En cirkel er givet ved ligningen

   x2 + 6x + y2 = 7

a) Bestem cirklens radius og koordinatsættet til dens centrum.

Jeg har forsøgt, men jeg tror jeg gør det forkert.

x2 + 6x + y2 = 7

x2+6x+32 + y2=7+32

(x-3)2+(y-0)2=16

dvs. r = √16 og C(3,0)

Er det rigtigt? Eller er jeg helt galt på den?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2012 af mathon

   x2+6x+32 + y2 = 7+32

   (x+3)2+(y-0)2 = 42

               (x-(-3))2 + y2 = 42

                                             r = 4 og C(-3,0)


Skriv et svar til: Finde r og centrum i cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.