Matematik

opgave 262

13. januar 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

En lukket kasse har en overflade (incl. låg og bund) på 1000 cm^2. Den er dobbelt så lang, som den er bred og 6 gange så høj, som den er bred. Hvad er kassens rumfang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opstil ligninger for opgavens oplysninger, og løs ligningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2012 af kieslich (Slettet)

overflade = 2*b*l + 2*b*h + 2*h*l

l = 2*b   h = 6*b

sæt de to sidste ligninger ind i den første, og sæt overfladen = 1000, deraf findes b


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Dobbelt så lang, som den er bred ..... L = 2 * B


6 gange så høj, som den er bred ....... H = 6 * B


Overfladen er 1000 ...... 2*HB + 2*HL + 2*LB = 1000


2*6*B*B + 2*6*B*2*B + 2*2*B*B = 1000


12B^2 + 24B^2 + 4B^2 = 1000


40*B^2 = 1000


B^2 = 1000/40 = 25


B = 5,   L = 10,   H = 30


Rumfang = L*B*H = 1500 cm^3


Skriv et svar til: opgave 262

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.