Fysik

kinestisk energi

18. januar 2012 af Chm95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en formel der hedder; 1/2mv^2

den formel vil jeg bruge i begge de nedstående opgaver, men ved ikke om det er forkert?

opg 1) en mercedes vejer 1800 kg og en suzuki vejer 850 kg. De kører begge 40 km/t.

 - Beregn de to bilers kinetiske energier?

 

op 2) skivebremserne i en bil, der vejer 1500 kg, består af 20 kg jern. bilen kører 80 km/t da føreren får øje på en forhindring og bremser helt op.

- Beregn bilens kinetiske energi før opbremsningen.

Vi tænker os at al energien ved gnidningen omdannes til varmeenergi i bremserne

- Beregn bremsernes temperaturstigning?

Hvad gør man med aller sidste spørgsmål og kan man bruge formlen i de andre to? hvis ikke, hvilke formler er det så?

 

på forhånd tak!!


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. januar 2012 af peter lind

Det er korrekt at du skal bruge den formel for kinetisk energi i alle spørgsmål undtagen den sidste.I den sidste skal du bruge E= m*cjern*ΔT hvor cjern er specifik varmefylde for jern og ΔT er temperaturstigningen


Svar #2
18. januar 2012 af Chm95 (Slettet)

har et spørgsmål til :)

opg) Søren lader sig falde ned fra 3 meters vippen

- Hvad er hans fart i km/t, når han rammer vandet?

- Hvad bliver farten i km/t fra 10 miters vippen?

 

hvad er formlen til at regne det ud? ville gætte på m * g * h, men jeg mangler jo så bare at vide hvad m er :)
håber i kan forklare mig hvor jeg får det tal fra eller om det er en anden fomel og med hvilke tal ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. januar 2012 af peter lind

Du skal bruge energibevarelse. I toppen er den kinetiske enrgi 0, så der kun er potentiel energi. Ved vandoverfladen er den potentielle energi 0, så der kun er kinetisk energi


Svar #4
18. januar 2012 af Chm95 (Slettet)

Sidste spørgsmål; En volleyball spiller hopper 40 cm lodret op i luften

- med hvilken lodret hastighed i km/t sætter han af?

- Samme spørgsmål, for en højdespringer der hæver sit tyngdepunkt  med 1,4 m.?

 


Svar #5
18. januar 2012 af Chm95 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvvad du mener, med 0 og 0 ? :)


Brugbart svar (2)

Svar #6
18. januar 2012 af peter lind

#4 Brug energibevarelse i begge opgaver. #5 forstår jeg ikke


Brugbart svar (2)

Svar #7
18. januar 2012 af hippo746 (Slettet)

ekin  = 0,5*m*v^2

epot = m*g*h

ekin = epot

v^2 = 2*g*h

v = (2*g*h)^0,5

dvs du behøver ikke kende m


Skriv et svar til: kinestisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.