Matematik

Hjælp til opstilling af formel

18. januar 2012 af stef4905 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg skal opstille en formel som viser sammenhængen mellem antallet af forbandter og murens længde.

 

Info:

1 forbandt = 48cm, lang.

Murens længde = 12,6m

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af SuneChr

Nu er det jo rart at kende murerhåndværkets terminologi. Derfor er Den Store Danske Encyklopædi en god hjælp:

"forbandt, det system, hvori mursten opmures for at give muren mest mulig stabilitet. Murstenene lægges i vandrette lag, skifter, afvekslende med langsiden (løbere) eller kortsiden (bindere eller kopper) udad; forbandtet opstår, når de lodrette fuger i et skifte ikke placeres på linje med fugerne i det underliggende skifte. Det enkleste forbandt er skorstensforbandt, sammensat af skifter med udelukkende løbere; blok- og krydsforbandt har vekselvis skifter af løbere og kopper, mens de enkelte skifter i munkeforbandt har både løbere og kopper. Murflader siges at være i forbandt, når deres skifter vekselvis griber ind i hinanden. Se også murværk."

            Løsningen må vel være:  12,6 m / 48 cm  =  12,6 / 0,48  =  261/4  forbandt pr. 12,6 m mur.


Skriv et svar til: Hjælp til opstilling af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.