Matematik

Siderne på et kvadrat når man kender diagonalen

22. januar 2012 af gymelev3105 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Hvordan finder man siden på et kvadrat når man kun kender længden på diagonalen?


Brugbart svar (4)

Svar #1
22. januar 2012 af mathon

 

          siden på et kvadrat              kvadratets diagonal

                                    s = d / √(2)                                       s2 + s2 = d2


Brugbart svar (4)

Svar #2
22. januar 2012 af SuneChr

Af den Pythagoræiske læresætning følger

diagonal i kvadrat = sidelængden·√ 2         ⇔

(diagonal i kvadrat) / √ 2  = sidelængden    ⇔

√ 2· (diagonal) / 2  =  sidelængden

 


Skriv et svar til: Siderne på et kvadrat når man kender diagonalen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.