Matematik

Ekstra hjælp til en masse mat opg

22. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Hej derude, jeg har meget svært ved matematik, som jeg har til imorgen! Hjælp gerne til tak!

(Bogen hedder Kontex hvis der er nogle, som kender en hjemmesider med hjælp SKRIV GERNE!)

Opgaverne lyder sådan her:  Hvor mange liter kan tagrenden rumme?

B)Beregn en ny diameter for tagrenden, hvis den skal have samme længde, men kun rumme 117 liter

Opgave 3

Grantræet's bund er 11,5 cm

8 cm bredt

Familien Bøgskov fælder deres grantræ og får en maskine til at skære stamme i 136 meget ens stykker.

a)Hvor højt har træet været _____M

b) Hvor stort er rumfanget, hvis stammen antages at være end i tykkelse? ____M

Opgave 4

En rerklamesøjle, fremstillesaf en spåneplader, har form som et prisme med de viste mål

a) Hvor meget reklameplads er der på en af søjlens flader ____m2

b) Hvor mange kvadratmeter plade blivere de brugttil top og bund?______m2

Også opgave 5

Hvordan er det nu man regner m2 og dm2?

46 m2=dm2

1 km2= dm2

1365 cm2=dm2

3,46=dm2

15000000= dm2

0,809 km2=dm2

VILLE BLIVE SUPER GLAD HVIS I HJALP MIG MED DET HELE (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver nødt til at formulere hver opgave i sin fulde ordlyd, hvis du vil have hjælp.

Sæt dig grundigt ind i, hvad de forskellige præfixer til enhederne betyder, k (kilo), d (deci), c (centi) . Det er helt sikkert forklaret i din bog.


Svar #2
22. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Jeg har allerede formuleret det Andersen


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

#2:

Mangelfuldt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du starter med sidste del af en opgave uden at formulere den indledende del af opgaven

Opg 4 omtaler "de viste mål" uden at vise dem.


Svar #5
22. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Nok om det!!!

Hvordan regner jeg 1/4 500 bare en eksempel?


Svar #6
22. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

1/4 af 500 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvordan finder du 1/4 af noget? Hvor meget udgør 1/4 af det hele?


Svar #8
22. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

En 1/6 af 420!!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Prøv nu i det mindste at svare på spørgsmålene, før du går i gang med en ny opgave.

1/6 af 420 betyder (1/6)·420 .


Svar #10
22. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Skal jeg skrive med parantes ?(1/6)


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det skal skrives, så det ikke kan misforstås, men det er ikke strengt nødvendigt her.


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. januar 2012 af den første mohikaner

Der mangler som sagt nogle oplysninger i næsten alle opgaver.

Når du feks i opgave 4 skriver:

"En rerklamesøjle, fremstillesaf en spåneplader, har form som et prisme med de viste mål"

Så ville det altså være en fin ting hvis du lige skriver hvilke mål der er på tegningen i bogen. Går ud fra der er en skitse!

 

dm = 10 cm = 1/10 m

1 km = 1000 m = 10 000 dm

Når der så opløftes i anden skal omregningsforholdet også opløftes i anden.

dvs

dm2 = 100 cm2 = 1/100 m2

1 km2 = 1000000 m2 = 100000000 dm2

 

46 m2= 4600 dm2

1 km2= 100000000 dm2

1365 cm2= 13,65dm2

3,46=dm2 Her mangler der en oplysning

15000000= dm2 Her igen

0,809 km2= 80900000 dm2

 

 


Svar #13
23. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Jeg kan skrive det igen (:

Hvor mange liter kan tagrenden rumme?
15 Meter lang
16 cm bredt
B)Beregn en ny diameter for tagrenden, hvis den skal have samme længde, men kun rumme 117 liter

a) Hvor meget reklameplads er der på en af søjlens flader ____m2

b) Hvor mange kvadratmeter plade bliver de brugt til top og bund?______m2
86 bredt langt cm
207 cm langt høj
74,5 inde i skæringspunktet (i midten)
Håber det hjælper!


Svar #14
23. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

15000000 mm2=dm2

3,46m2= dm2

Så er der den her!!! omsæt til dm2

Kan du ikke forklare hvad man skal gøre fx hvad skal man regne for man kan få tallet (:

Omsæt tilm3

a 0,4 km3

75000 dm3

300 cm3

1700 000 mm3

240 000 mm3

1 km3

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. januar 2012 af mathon

Hvor mange liter kan tagrenden rumme?
15 Meter lang
16 cm bredt

                                            V = (π/8)·d2·L                              alle længdemål i dm
B)
Beregn en ny diameter for tagrenden, hvis den skal have samme længde, men kun rumme 117 liter

                                            d = ((8/π·V) / L)0,5

................

                      V = (1/2)·π·r2·L

                      V = (1/2)·π·(d/2)2·L

                      V = (π/8)·d2·L                               diameteren = bredden

                      1 dm3 = 1 Liter

                      √(x) = x0,5


Skriv et svar til: Ekstra hjælp til en masse mat opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.