Fysik

Kraft, hastighed og frekvens?

23. januar 2012 af PernilleJK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg sidder i den situation at skulle aflevere et opgavesæt i fysik imorgen og jeg er ærlig talt lidt fortabt omkring den sidste opgave, der forløber sig på tre spørgsmål der hver især lyder:

1. Beregn hvad kraften er for et lod på 120g, der hænger i en snor der er 75cm lang.

2. Beregn snorbølgens hastighed når dens densitet er 2.4g/m.

3. Hvilken frekvens svinger snorbølgen med?

Hvis der er nogle der kunne hjælpe evt. med, hvilke formler jeg kunne bruge for at beregne de tre spørgsmål ville det være en stor hjælp! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2012 af mathon

1. Beregn hvad kraften er for et lod på 120g, der hænger i en snor der er 75cm lang.

                                  T = F = m·g

2. Beregn snorbølgens hastighed når snorens densitet er 2.4 g/m.

           mL = 0,024 kg/m

           v = √T/mL)

 

3. Hvilken frekvens svinger snorbølgen med?

          fo = v / (2L)


Skriv et svar til: Kraft, hastighed og frekvens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.