Kemi

Beregn PH for basen NaOH

24. januar 2012 af Camillafriis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en Kemi rapport til i aften og jeg sidder lidt fast i PH beregning af basen NaOH

Jeg har regnet 0,1 HCL ud til PH værdien = 1 

Og jeg ved at 0,1 NaOH skal give PH værdien = 13 

Men jeg kan ikke finde ud af hvad regne måden er? 

Kan nogen hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af mathon

 

        i 0,1 M NaOH
                         er   
                               [OH-] = 10-1

                               pOH = -log([OH-]) = -log(10-1) = -(-1) = 1
    ved 25ºC

                               pH = 14 - pOH = 14 - 1 = 13


Svar #2
24. januar 2012 af Camillafriis (Slettet)

Tak for svar! 

 

Så ved udregning af baser bruges denne regne metode og ved udregning af syre bruges den anden? 


Skriv et svar til: Beregn PH for basen NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.