Fysik

Hjælp til at forstå forsøg...

25. januar 2012 af studieportalen0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg sidder med en rapport over et forsøg som jeg er i tvivl om. jeg vedhæfter forsøgsvejledningen. 

under forsøgets udførelse er der blevet brugt en bevægelses sensor og  smart pulley samt programmet DataStudio.

men graferne mangler og i opgave formulering står ikke hvad disse grafer skulle have været brugt til. 

jeg har ikke lavet selv - hjælper en ven med denne rapport.

det eneste jeg har er (i den første del, træ mod træ) er disse oplysninger: 

slædens masse uden lod: 62 gram

skålens masse uden lod: 73 gram

2 store lodders masse: 200 gram

2 små lodders masse: 40 gram

så står der med tekst følgende: 

graf 1:

Vogn:

massen af lodder: 220 gram. samlet masse: M =  vogn + lod = 62 + 220 = 282 gram

Skål:

massen af lodder: 20 gram. samlet masse: m = skål + lod = 20 + 73 = 92 gram 

 

og i forsøgsvejledningen står at gnidningskoefficienten er givet ved 

μ = m / M = 92 / 282 = 0.326

 

kan det passe at det er så simpelt? 

hvad skulle de grafer så bruges til med smart pulley og DataStudio???

 


Svar #1
25. januar 2012 af studieportalen0 (Slettet)

jeg glemte at vedhæfte spørgsmålet. 

 

Vedhæftet fil:Forsøg.jpg

Svar #2
25. januar 2012 af studieportalen0 (Slettet)

ingen der kan hjælpe? 


Skriv et svar til: Hjælp til at forstå forsøg...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.