Matematik

Funktion - x-værdien fordobles

30. januar 2012 af mimok (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en funktion 28*x0.5, hvor jeg skal forklar, hvad der sker med y, når x fordobles. Jeg ved at hvis man fx har en funktion: 2x+1, så når x stiger med en stiger y med 2, og hvis x stiger med 2 så stiger y med 4. men sådan er det ikke med denne funktion 28*x0.5, hvordan skal jeg forklarer hvad der sker, når x fordobles? Nogen der vil hjælpe mig?

Jeg har prøvet det af, og fundet ud af, når x 4-dobles, bliver y dobbelt så stor.

mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af Walras

y=28*x1/2

Fordobl nu x, så

y=28(2x)1/2 <=> y=28*21/2x1/2 <=> y/21/2=28x1/2 <=> √(2)/2y=28x1/2.

y aftager altså i x, så du har ikke ret i, at y bliver dobbelt så stor, når x firedobles. Den bliver derimod halvt så stor, idet

y=28*(4x)1/2 <=> y=28*41/2x1/2 <=> 1/2y=28x1/2

 


Skriv et svar til: Funktion - x-værdien fordobles

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.