Matematik

Simpel sandsynlighedsregning

30. januar 2012 af Pthomas (Slettet)

En pose indeholder 2 hvide og 2 sorte kugler. En anden pose indeholder 2 hvide og 4
sorte.

Hvis én kugle udtages af hver pose, hvad er da sandsynligheden for at de 2 kugler vil

være af samme farve?


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. januar 2012 af nielsenHTX

sandsynligheden for at få p(hvid)</o:p>

p(hvid)=(2/4)*(2/6) = </o:p>

sandsynligheden for at få p(sort)</o:p>

p(sort)=(2/4) * (4/6) = </o:p>

 

Hvis én kugle udtages af hver pose, hvad er da sandsynligheden for at de 2 kugler vil være af samme farve? </o:p>

sandsynligheden er så p(hvid) + p(sort) </o:p>


Svar #2
30. januar 2012 af Pthomas (Slettet)

Jeg siger mange tak for det hurtige svar - jeg er helt med :)


Skriv et svar til: Simpel sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.