Matematik

ligninger

03. februar 2012 af albaah (Slettet)

løs ligningen.

7(x-2)(x2 +2x)=0

 

X=-2 v x=2 v x=0

er det korrekt?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt, og det fik du jo også svar på i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1144172 .

Man benytter nulreglen til at løse ligningen.


Svar #2
03. februar 2012 af albaah (Slettet)

tak. det jeg ikke forstår er; 7(x-2)=0 . hvad gør man med 7 tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

7 er jo forskellig fra 0, så man kan dividere med 7 på hver side til

x-2 = 0

Benytter man 0-reglen, kan man sige, at da 7 er forskellig fra 0, må x-2 være lig med 0 .


Svar #4
03. februar 2012 af albaah (Slettet)

jeg har lige et til:

bestem tallet k, således at ligningen x-(2k-3)x + 2k= 0 har netop en rod.

bestem for de fundne værdier af k denne rod.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt, at en 2.-gradsligning har netop een rod, når dens diskriminant d er lig med 0.

Løs derfor ligningen d = 0 .


Svar #6
03. februar 2012 af albaah (Slettet)

så det hedder x=-b/2a

men har bare svært ved at finde a og b i ligningen. skal jeg gannge ind


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Beregn diskriminanten for den forelagte 2.-gradsligning, d = b2 - 4ac . Diskriminanten d er her en funktion af k. Løs nu ligningen d(k) = 0 .

   x2   -(2k-3)x + 2k = 0

a·x2    + bx        +c = 0

Aflæs a, b og c , og beregn diskriminanten d.


Svar #8
03. februar 2012 af albaah (Slettet)

a=x2

c= 2

B??


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej; a er koefficienten til leddet med x2 , b er koefficienten til leddet med x, og c er det konstante led.

Hvis ligningen er

7x2 -9x +33 = 0

er du vel ikke i tvivl om, hvad a, b og c er?


Svar #10
03. februar 2012 af albaah (Slettet)

nej. det er jeg ikke.


Svar #11
03. februar 2012 af albaah (Slettet)

a=1

b=-3

??

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvorfor er du så i tvivl, når ligningen er

1·x2 + (-(2k-3))·x + (2k) = 0      ?

a·x2    + b·x        + c  = 0


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej. Hvad er koefficienten til x ? Hele den konstant som x skal ganges med.

Og hvad er det konstante led ?


Svar #14
03. februar 2012 af albaah (Slettet)

x skal ganges med (2k-3))


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Læs nu, hvad ligningen siger:

x skal ganges med   (-(2k-3)) , og det er koefficienten "b" .


Svar #16
03. februar 2012 af albaah (Slettet)

-2kx - 3x??


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej. jeg skrev jo direkte i #15, hvad koefficienten b er. Koefficienten b er den konstant, hvormed x skal ganges, altså (-(2k-3)) :

b = -(2k-3)

Prøv nu at aflæse konstanten c.


Svar #18
03. februar 2012 af albaah (Slettet)

c= 2k


Brugbart svar (0)

Svar #19
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja. Beregn nu diskriminanten d = b2 -4ac .


Svar #20
03. februar 2012 af albaah (Slettet)

d=-(2-3)-4*1*2 ??

 

 


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 58 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.