Fysik

Kraft beregning

04. februar 2012 af mordiie (Slettet) - Niveau: A-niveau

En pige starter en cykeltur ned ad en skrå vej og opnår efter 15 s farten 25km/h

På vej ned ad bakken, der hælder 8,0 grader med vandret, kan pigen opretholde en konstant fart på 25km/h uden at træde i pedalerne. Den samlede luft- og rullemodstand i denne situation kaldes F(mod). Når pigen kommer ned på vandret vej, er hun nødt til at træde i pedalerne for at holde samme fart. Pigen og cylkeln har tilsammen masse 70kg.

Beregn størrelsen af kraften F(mod).
 

Jeg er lidt lost med hvad det er jeg skal finde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2012 af mathon

           da pigen fortsætter uacclereret nedad (konstant fart)
har du
                      Fmod = - m·g·sin(8º)

hvoraf
                      Fmod = m·g·sin(8º) = (70 kg)·(9,80 N/kg)·sin(8º) = 95,47 N


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2012 af kieslich (Slettet)

Lav en tegning. så ses let at

F(mod) = F(tyngde)*cos(90-8)    

da det kun er F(mod) og tyngdekraften som påvirker pigen må ovenstående gælde.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2012 af mathon

og
           cos(90º-8º) = sin(8º)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2012 af privaat (Slettet)

hvor har du denne formel ?

Fmod = - m·g·sin(8º)


Skriv et svar til: Kraft beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.