Matematik

Kan dette passe?

04. februar 2012 af hehehej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Kan dette passe når jeg omskriver fra decimaltal til brøk:

 

0,15 .. 15/100 .. 5/20 .. 1/4


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2012 af nielsenHTX

15/100≠5/20 men

15/100=3/20


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2012 af Walras

Måske du lige skulle overveje, hvilke regler du benytter..

0,15=15/100=15/100*5/5=15/5/(100/5)=3/20.

Man må gange både tæller og nævner med samme konstant.. I #0 ganger du tælleren med 3 og ganger nævneren med 5. Det er altså ikke samme konstant. Derfor får du det forkerte resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2012 af Walras

Vrøvl. 

I #0 ganger du tælleren med 5 og ganger nævneren med 3. Det er altså ikke samme konstant. Derfor får du det forkerte resultat.


Skriv et svar til: Kan dette passe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.