Fysik

Mindste energi ved pardannelse?

04. februar 2012 af Mujaga (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa Studieportalen!

Er der nogen der evt kunne tage sig tid til at hjælpe mig med den her opgave, eftersom jeg ikke ved hvordan jeg skal lave den.

Opgaven lyder således:

Beregn den mindst mulige energi i eV som en gamma-foton har, for at den ved pardannelse skal kunne absorberes.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2012 af mathon

 

                        γ   --->   e+   +   e-

                        Qmin = 2·me·c2 = 1,63742·10-13 J = 1,022·106 eV = 1,022 MeV


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2012 af mathon

                        me = 9,10939·10-31 kg

                        c = 2,99792·108 m/s


Svar #3
04. februar 2012 af Mujaga (Slettet)

Mange tak Mathon, kan de eventuelt forklare hvorfor det netop skal være 2·mog c2?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2012 af mathon

      Einsteins energi-masserelation

                Q = Δm·c2

 


Svar #5
04. februar 2012 af Mujaga (Slettet)

Aha, super!

Mange tak.


Skriv et svar til: Mindste energi ved pardannelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.