Fysik
Bernoullis Princip
11. juli 2005 af
Duc_de_monde (Slettet)
Hvordan bevises Bernoullis princip teoretisk?
Svar #1
11. juli 2005 af Duc_de_monde (Slettet)
Ved det specifikke tilfælde af Van der Waals lov med a=b=0
Fås:
PV=kT
temperaturen forklarer molekylernes mikrosfæriske hastigheder, hvor P=kT/V
Stiger delta T, vil det bevirke et øget tryk i det mikrosfæriske område fx mellem to stykker papir, når fx vind blæses ind imellem. Det kan vel være at P er vokset større pga. k faktoren hos T, og deraf må V falde (som en kompensation).
Det hele er blot et tankeeksperiment. Hvordan vises det teoretisk...?
Fås:
PV=kT
temperaturen forklarer molekylernes mikrosfæriske hastigheder, hvor P=kT/V
Stiger delta T, vil det bevirke et øget tryk i det mikrosfæriske område fx mellem to stykker papir, når fx vind blæses ind imellem. Det kan vel være at P er vokset større pga. k faktoren hos T, og deraf må V falde (som en kompensation).
Det hele er blot et tankeeksperiment. Hvordan vises det teoretisk...?
Skriv et svar til: Bernoullis Princip
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
