Fysik

Beregne tryk for gas

05. februar 2012 af Korkproppen (Slettet)

En gas optager 5m^3 ved et tryk på 1 atm. Hvad er trykket når volumen er 1,5 m^3 hvis temperaturen holdes konstant?

Nogen der kan fortælle hvilken formel jeg skal bruge.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug idealgasligningen: p*V = n*R*T, hvor n*R*T er konstant.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2012 af peter lind

Brug at tryk*rumfang er konstant


Svar #3
05. februar 2012 af Korkproppen (Slettet)

Ang. idealgasligningen, hvad er n da?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2012 af peter lind

antal mol


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at PV/T er konstant og at T er konstant. Derfor er produktet P·V konstant, så man har

P1·V1 = P2·V2

Med P1 = 1 atm , V1 = 5m3 og V2 = 1,5m3 kan man således let beregne P2 :

P2 = (V1/V2) · P1 = (5/1,5)·1atm = (10/3) atm


Skriv et svar til: Beregne tryk for gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.