Matematik

MAT A

06. februar 2012 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis et æg vejer 15% mere end et andet æg, hvor mange procent længere tid skal det så koges for at blive blødkogt?

Skal jeg opstille den sådna her:

y = 18,2 * 57(1,15)^0,67 ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af NejTilSvampe

har du fået opgivet en funktion eller hvad? Så skriv den her i dens oprindelige form.


Svar #2
06. februar 2012 af MariaDahl (Slettet)

y = 18,2 * x^(0,67)
x = æggets vægt målt i gram
y = antal sekunder ægget skal koges for at blive blødkogt

a) Bestem kogetiden for et æg på 57 gram
y=18.2*57^(0.67) ? y=273.217s

 

Og i #0 er det opgave b).


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2012 af Walras

#2 er korrekt.

I #0 bør du skrive

f(x)=18,2*(1,15x)0,67,

der da for x=57 giver

f(57)=18,2*(1,15*57)0,67=300,

så det tager altså 300 sekunder (5 min). Nu kan du selv finde ud af, hvor mange procent det er mere end det mindre æg skulle koges.

Hint: Det skal svare til 1,150,67=?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2012 af Bornsheep (Slettet)

Jeg har fået samme opgave, men er kun på Mat C, så jeg ved ikke hvad f i formlen står for? er det fremskrivningfaktoren? plz hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

f(x) er den funktion, hvis forskrift beskriver kogetiden y for æg med massen , y = f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2012 af Bornsheep (Slettet)

Mange tak :) Men  skal jeg skrive opgaven op sådan her eller er der en bedre måde?

f(57)=18,2*(1,15*57)^0,67=300

300/273,22=1,098 ~ 1,1


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal i b) beregne

(300/273,22) - 1

udtrykt i %. Mere præcist skal man beregne

1,150,67 - 1

udtrykt i % .


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. april 2012 af Bornsheep (Slettet)

så svaret er 9,8 %?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. april 2012 af olav1000 (Slettet)

sidder med samme opgave.

 

Er der en der vil være sød at forklare mig, hvorfor man skal sige 1,15^0,67 - 1

^for kan det så ikke være lige meget at beregne dette, som står i svar #6:

f(57)=18,2*(1,15*57)0,67=300,

 

?? 

 

:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Svaret i #6 drejer sig om spørgsmålet, hvor man skal bestemme kogetiden for et æg, der vejer 57g. Her beregner man f(57) for at kunne besvare spørgsmålet.

I spm b) besvarer man spørgsmålet, der er formuleret i #0. Her beregner man

[ (f(x·1,15) - f(x)) / f(x) ] ·100 % = [ 1,15a - 1 ] · 100% ,

hvor man så indsætter modellens værdi for konstanten a.


Skriv et svar til: MAT A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.