Kemi

Beregning af OH- og oxidationstal

06. februar 2012 af Lachesis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med, at løse en række opgaver i kemi.

Mit [H3O+] = 0,005M

Jeg har udregnet PH værdien ved, at sige -log(H3O+) <-> -log(0,005M) = 5,3

Dernæst bliver jeg bedt om, at udregne [OH-].

Hvordan skal jeg gøre det? Jeg har forsøgt mig med følgende formel:

[H3O+]*[OH- ]= 10-14⇔[H3O+] / 10-14 = [OH- ]⇔ 0,005M/10-14 = 5*1011

Det jeg får, som resultat synes jeg ikke rigtigt ser korrekt ud. Nogen der kan hjælpe?

PS:

Hvordan finder jeg oxidationstallet for FeCl3? Jeg kender oxidationstallet for Oxygen, som er -2, Hydrogen, som er +1. Hvor finder jeg OT tallet for Jern og Klor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2012 af mathon

               [OH-]  = (10-14 M2) / [H3O+]  =  (10-14 M2) / (0,005 M) = 2·10-12 M


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2012 af mathon

    
                                   +3  -1
                                     FeCl3


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2012 af Enhver (Slettet)


Svar #4
06. februar 2012 af Lachesis (Slettet)

Tak Mathon.


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

[H3O+]*[OH- ]= 10-14⇔10-14/[H3O+] = 10-14M2/0,005M = 2,0*10-12 M

Mht. Jern(III)chlorid burde du kunne finde dit svar her:

http://bogwebs.systime.dk/isisc/WebHelp/VaerktojUorganiske.htm

 


Skriv et svar til: Beregning af OH- og oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.