Matematik

Funktioner

06. februar 2012 af x00 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har brug for hjælp til en opgave, håber nogen kan hjælpe!

I en model for fiskearten kuller i Nordsøen er længden af en fisk en funktion af fiskens alder, som tilfredsstiller differentialligningen 

dL/dt=k*(100-L) , 

hvor k er en konstant, L angiver fiskens længde målt i cm, og t angiver fiskens alder målt i år. 

Det oplyses, at til tidspunktet t=0 er fiskens længde 0,4 cm og til tidspunktet t=1 er fiskens længde 11 cm. 

 

a) bestem L som funktion af t. 

Længden af kuller i Nordsøen er normalt mellem 40 cm og 60 cm. 

b) bestem aldersintervallet for kuller, der nomalt fanges i Nordsøen. 

 

Hjælp! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs differentialligningen; lineær ligning af 1. orden, med begyndelsesværdi. Ligningen kan løses ved separation af de variable.


Svar #2
06. februar 2012 af x00 (Slettet)

Har ikke haft separation af variable. 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.