Matematik

Lineær sammenhæng :S

07. februar 2012 af cillamus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave der hedder: En lineær sammenhæng går igennem punkterne A(-2;1) og B(3;2) jeg har fået liningen til at hedde: Y= 0,33 * x + 3,66, nogle der kan fortælle mig og det er rigtigt, da jeg ikke er helt sikker..                                     .. Jeg har også en opgave der hedder: Undersøg ved beregning om punktet C(5,3;2,4) ligger på linjen?    - Hvad for nogle formler skal jeg bruge her? Håber at i kan hjælpe mig derude!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2012 af nielsenHTX

det er ikke rigtigt </o:p>

enten løs </o:p>

1=-a*2+b og 2=3a+b find a og b </o:p>

eller brug a=Δy /Δx og brug derefter et punkt til at finde b</o:p>

det skal give a=1/5 og b=7/5</o:p>

indsæt x=5,3 i din ligning hvis det giver 2,4 ligger punktet på linjen.</o:p>


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.