Matematik

formel- og enhedsberegning

07. februar 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen

Jeg er i gang med at lave en aflevering, og det går ganske fint - der er bare tre opgaver, jeg ikke kan løse.

 

1."I et vandkraftværk falder vandet 28 m. På et bestemt tidspunkt løber der hvert minut 1.600  m3 vand gennem turbinerne.

Bestem den elektriske effekt, som værket kan levere, hvis vi regner med at 60 % af vandets kinetiske energi omsættes til elektrisk energi."

 

2. "En 60 W pære skal lyse i 2 dage. Hvor meget energi forbruger pæren på de to dage?"

 

3. Se vedhæftet.

 

Jeg har desuden et lille ekstra spørgsmål:

(4.) Jeg er rigtig dårlig til, under udregningen, at tage højde for de forskellige enheder, og dertil også regne med dem. F.eks. således, at de kan indgå i formlen.

 

 

Jeg håber, at I kan hjælpe mig (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Beregn den frigjorte potentielle energi i 1 min, gange med omsætningsprocenten, og beregn så effekten.

2. Benyt, at E = P·t

3. Opstil energiregnskabet for blandingen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2012 af mathon

1.
                      Ppot = m·g·h = (1,6·106 kg/s) · (9,80 N/kg) · (28 m) = 2,63603·108 W = 263,603 MW

                      Pel = (263,603 MW)·0,60 = 158,162 MW

 

    enheder
                          (kg/s) · (N/kg) · m = Nm/s = J/s = W

                     


Skriv et svar til: formel- og enhedsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.