Matematik

Funktioner

08. februar 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Omkostningerne, K mill. kr., ved at bygge en skyskraber med x etager påstås ved et byggeri at være:

K= 450 + 0.5x(x + 1).

1) hvad koster det at bygge 10 etager?

2) hvor mange etager kan man bygge for 756 mill. kr.?

Vil rigtig gerne hjælpes igang! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2012 af NejTilSvampe

1) indsæt x = 10 og løs for K.

2) indsæt K = 756 og løs for x.


Svar #2
08. februar 2012 af Onleene95 (Slettet)

Sorry er rimlig dårlig til matematik.

Jeg forstår ikke helt. Kan du ikke prøve at skrive det ind som du skrev, så jeg kan udregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2012 af mathon

1)
                             K = 450 + 0.5·10·(10 + 1)

2)
                             756 = 450 + 0.5·x·(x + 1)

                             x2 + x - 612 = 0


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.