Matematik

Få korrekt resultat

08. februar 2012 af blackwell (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg sidder med et stykke der driller mig gevaldigt, stykket er i seig selv ikk svært men jeg kan af en eller anden grund ikke få det til at blive lig med facit.

 

Det er egentlig bare en beregning af en pyramidestub og jeg skal finde rumfang (V), målene er som følger: G = 30, g = 20 h = 40, det bliver stillet op som 1/3.x40x(30+20+√30x20).

Jeg hæver førsrt parentesen og udregner at 30+20+√30x20 = 10√6+50.

Derefter lægger jeg det hele sammen så  1/3x40x10√6+50 bliver = 993.265,

Facit skal dog blive: 0,7g/cm3.

 

Hvad gør jeg galt?.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan kan facit for et rumfang blive noget med g/cm3 ?

Rumfanget er

V = (1/3)h·(g + G + √(gG)) = 993,2653

Måske skal man derefter beregne massefylden? Det kræver kendskab til massen af pyramidestubben.


Skriv et svar til: Få korrekt resultat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.