Fysik

beregn gennemsnitlig hastighed

09. februar 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

en bil kører med 20m/s og rammer ind i et sten mur. køreren som bærer en skulderbeskyttelse og sele, rykker frem ad 1,0m idet bilen stopper.

der antages at accelerationen er uniform.

a) beregn hendes gennemsnitlige hastighed under kollisionen

b) beregn hendes acceleration???

 

hjælp!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2012 af hesch (Slettet)

Tegn et retvinklet (T,v) -koordinatsystem, altså med hastighed v som "y-akse" og tiden T som "x-akse". Til tiden T=0 braser hun ind i muren, hastighed er da 20m/s. Sæt en prik i punktet (0,20). Til tiden T=T1 holder hun stille. Sæt en prik i punktet ( T1,0 ). Hendes hastighed vil aftage som en linie mellem de to prikker, da accelerationen er uniform. Tegn linien.

Ad a)

Under nedbremsningen vil hun tilbagelægge en strækning der er arealet af den retvinklede trekant, der nu er fremkommet. Arealet er: 1/2*20m/s*T1. Middelhastighed er strækning/T1 = Areal / T1 = 10m/s.

Ad b)

Under nedbremsningen vil hun tilbagelægge en strækning der er 10m/s*T1 = 1m ⇒ T1 = 0.1 s. Accelerationen må være dv/dt =  -20m/s / 0.1 s =  -200 m/s2


Svar #2
10. februar 2012 af ansigtet (Slettet)

tusinde taak !! det var virkelig godt forklaret !


Skriv et svar til: beregn gennemsnitlig hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.