Matematik

HJÆLP Problem

09. februar 2012 af 1putte1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey :)

Vi sidder to piger og diskutere hvordan et regnestyk skal regnes ud.

Vi faldt over regnestykket i en  bog, da vi var ved at skrive rapport om noget mat, men som sagt så faldt vi over et regnestyk. Det har ikke noget med vores rapport og gøre, men vi kan godt lide og løse sådan nogel, men den her kan vi bare ikke finde ud af. :S

Her kommer det.

 

 (2+n)/(3+n)+(3n^2-n+12)/(9-n^2 )-(n+3)/(3-n)

Lidt forvirende men håber i vil hjælpe os.

 

                   

<span style="font-size:11.0pt;line-height:115%;font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font: minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;position:relative;top:10.0pt;mso-text-raise: -10.0pt;mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA"> </v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:formulas> </o:lock></v:path></v:stroke></v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" style="width:123.75pt; height:29.25pt" type="#_x0000_t75"> </v:imagedata></v:shape></o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Mener du:

(2+n)/(3+n)   +   (3n2-n+12)/(9-n2 )   -   (n+3)/(3-n)   ?

Hvis ja, så

(2+n)/(3+n)    -   (n+3)/(3-n)     +     (3n2-n+12)/(9-n2 ) =

((2+n)(3-n))/((3+n)(3-n))    -   ((n+3)(3+n))/((3-n)(3+n))     +   (3n2-n+12)/(9-n2 ) =

(-n2+n+5)/(9-n2)   -   (n2 + 6n + 9)/(9-n2)      + (3n2-n+12)/(9-n2) =

((-n2+n+5) - (n2 + 6n + 9) + (3n2-n+12) ) / (9-n2)

Reducer selv ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2012 af nielsenHTX

#1 </o:p>

der er en regnefejl fra </o:p>

((2+n)(3-n))/((3+n)(3-n)) - ((n+3)(3+n))/((3-n)(3+n)) + (3n2-n+12)/(9-n2 ) til </o:p>

(-n2+n+5)/(9-n2) - (n2 + 6n + 9)/(9-n2) + (3n2-n+12)/(9-n2) det skal være </o:p>

(-n2+n+6)/(9-n2) - (n2 + 6n + 9)/(9-n2) + (3n2-n+12)/(9-n2) </o:p>

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis man kan sine kvadratsætninger, går det som en leg. Vi tager hver enkelt led for sig:
 

1) (2+n) / (3+n)
 

2) (3n^2-n+12) / (9-n^2) = (3n^2-n+12) / ((3+n)(3-n))
 

3) -(n+3) / (3-n) = -(3+n) / (3-n)
 

Nu ser vi, at fællesnævneren F er (3+n)(3-n), så vi sætter på fælles brøkstreg:
 

((2+n)(3-n) + (3n^2-n+12) - (3+n)(3+n)) / F =
 

(6+3n-2n-n^2 + 3n^2-n+12 - 9-3n-3n-n^2) / F =
 

(n^2-6n+9) / F = (n-3)^2/((3+n)(3-n)) =
 

(n-3)^2 / -((n+3)(n-3)) = -(n-3) / (n+3)

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2012 af YesMe (Slettet)

tak for rettelsen

((-n2+n+6) - (n2 + 6n + 9) + (3n2-n+12) ) / (9-n2)

---

hej hvordan går det


Skriv et svar til: HJÆLP Problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.