Matematik

Lineær funktion P(-1,9) & Q(2,3)

10. februar 2012 af MariaJoergensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heeej (: 

 

Jeg er helt lost, jeg sidder min matematik aflevering og kæmper lidt med denne her opgave, som lyder: 

 

En lineær funktion går gennem punkterne P(-1,9) og Q(2,3). 

a. Tegn grafen. 
b. Beregn en forskrift for funktionen. 

 

Det er det med at beregne en forskrift, jeg ikke helt kan finde ud af :( 
Er der en som vil forklare mig hvordan jeg gør?

 

På forhånd tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2012 af Anxyous (Slettet)

Beregn a ved formlen a = (y2 - y1) / (x2 - x1).

Dernæst kan b beregnes ved b = y1 - ax1


Svar #2
10. februar 2012 af MariaJoergensen (Slettet)

Så jeg siger -1 (y2) 9(y1) /    2 (x2) 3(x1) ? Eller ?:D  


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2012 af mathon

                             a = (3 - 9) / (2 - (-1)) = -6 / 3 = -2

hvoraf
                             y = -2x + b

                             b = y1 + 2x1

 


Svar #4
10. februar 2012 af MariaJoergensen (Slettet)

Og dette er så min forskrift ikke? Eller? Jeg kan ikke helt finde hovede og hale i det.. :S


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. februar 2012 af mathon

                  du skal beregne b, som du mangler i

                               y = -2x + b


Brugbart svar (2)

Svar #6
10. februar 2012 af SJ21 (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Linjens_ligning

Håber det kan hjælpe lidt, så du forstår hvad en forskrift er :)

Men super arbejde af mathon :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. februar 2012 af mathon

kontrol på TI-89

                             expand(solve(det([x,y,1;-1,9,1;2,3,1])=0,y))


Svar #8
11. februar 2012 af MariaJoergensen (Slettet)

Mathon: Jeg har ikke en TI-89 lommeregner, kun en TI-30X. (: 

 

Men tak for jeres svar, jeg vil prøve at finde ud af det (:


Skriv et svar til: Lineær funktion P(-1,9) & Q(2,3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.