Matematik

Jeg har virkelig brug for hjælp

11. februar 2012 af 8745 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er 3 delopgaver jeg ikke kan finde ud af og som jeg har brug for hjælp til.

Please hjælp! Se venligst vedhæftede dokument!

¨Desuden kunne jeg godt tænke mig at vide om det overhovedet er korrekt det jeg har lavet..

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opg. 1. Der er fejl i beregningen af vektoren CP ; 75 - 45 er ikke lig med 25.

Du har bestemt ligingen for planen gennem P med en forkert normalvektor. Det hedder en plan, planen, ikke et plan, planet.

Når planens ligning er forkert, er svaret i c) heller ikke korrekt.

Opg 2. b) Du skriver: vektoren for linien er ..."; det hedder "retningsvektoren for linien er..."

c) Det vides, at platformen befinder sig i højden 4,40m over jordoverfladen. Bestem derfor parameterværdien t for linien m, så at z = 4,40m , og beregn så koordinaterne for punktet I.

Opg 3.

Det hedder et trapez, ikke en trapez.

a) Det er forkert at skrive, at 10 · 2 = 20cm2 · 2 = 40cm2

c) Du anfører vektorerne EF og EG , og begynder så at udregne krydsproduktet AB × AC med vektorerne EF og EG.

f) Den spidse vinkel mellem to planer kan beregnes som den spidse vinkel mellem de to planers normalvektorer.


Svar #2
11. februar 2012 af 8745 (Slettet)

Tusinde tak for rettelserne.

Dog forstår jeg ikke helt opg. c og f hvordan de skal løses alligevel..

Opg 2/d hvad skal jeg der?

 

 


Svar #3
11. februar 2012 af 8745 (Slettet)

ER DER IKKE EN DER KAN HJÆLPE


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opg 2 c) er forklaret i #1. Løs ligningen z(t) = 4,4 og beregn så de tilhørende x- og y-koordinater.

2 d) Beregn afstanden fra det fundne punkt I til liniestykket CF .

Opg 3 f) er forklaret i #1: Beregn den spidse vinkel mellem de to planers normalvektorer.


Svar #5
11. februar 2012 af 8745 (Slettet)

Du gentager det du skrev før. Jeg forstår det ikke, thats the problem.. Jeg har ventet på dig i flere timer i håb om at du vil svare. Tak for det Andersen11.

Men som sagt jeg forstår ikke hvad du mener. Desuden behøver du ikke skrive spørgsmålet for mig når det i forvejen indgår i dokumentet. Jeg har brug for hjælp til LØSNINGEN :(


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Og du skal jo så læse forklaringen og følge den.

2c) Løs ligningen z(t) = 4,4 , dvs 4,4 = 0 + t·4,4 ⇒ t = 1, så punktet I har koordinaterne

(4-3 ; 3+0 ; 0+4,4) = (1 ; 3 ; 4,4)

2d) Bestem nu afstanden fra et punkt på linien CF til punktet I, dvs

d2 = (t-1)2 + (4+3t -3)2 + (0 + 12,20t-4,4)2 = (t-1)2 + (1+3t)2 +(12,20t -4,4)2 , og dermed findes mindste afstanden af

d(d2)/dt = 2(t-1) + 2(1+3t)·3 + 2·(12,20t -4,4)·12,20 = 2t -2 + 6 + 18t + 2·12,202t - 2·12,20·4,40

              = 317,68t -103,36 = 0 ⇒ t = 103,36/317,68 = 0,325359

med den mindste afstand dmin = 2,132

2f) Beregn vinklen mellem planen α's normalvektor (0 , 900 , 165) og xy planen, der har ligningen z = 0 og normalvektoren (0 , 0 , 1).


Svar #7
11. februar 2012 af 8745 (Slettet)

2c forstår jeg nu meget bedre!

men

opg. 2d kan jeg ikke rigtig følge med i. Hvilke formel bruger du der hvad hedder den?

opg. 3f, forstår jeg stadigvæk ikke..Altså hvordan man regner den. Spørgsmålet forstår jeg


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

2d) Man beregner afstanden fra det givne punkt til et punkt på linien og finder minimum for denne afstand.

3f) Man bestemmer vinklen mellem to vektorer. Benyt den velkendte formel for vinklen v mellem to vektorer a og b:

cos(v) = (ab) / (|a||b|)

 


Svar #9
12. februar 2012 af 8745 (Slettet)

Andersen hvordan finder man den mindste afstand? F.esk har jeg en ti-89 hvordan kan kan jeg finde det der?

med den mindste afstand dmin = 2,132


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Kvadratet på afstanden er en funktion af t , d2(t), og man finder minimum for denne funktion ved at løse ligningen d(d2)/dt = 0 .


Svar #11
12. februar 2012 af 8745 (Slettet)

Andersen Tak for hjælpen!

 

Kan du ogsp hjælpe med noget kemi?

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1148566


Skriv et svar til: Jeg har virkelig brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.