Kemi

Titrering af stærk syre med stærk base

11. februar 2012 af Tanken (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Opgaven lyder. 
 

50,00 mL 0,100 M HCl titreres med 0,200 M NaOH

a) hvad er PH efter tilsætning af 10,00 mL base.

Jeg har skrevet dette: 
 

FØR

n(H3O+) = 0,005 mol 
n(OH-) = 0,002 mol

EFTER
n(H3O+) = 0,005 mol - 0,002 mol = 0,003 mol
 

c(H3O+) = 0,003 / 0,050 L + 0,010 L = 0,003 / 0,060 L = 0,0018 mol/L

pH = - log(0,0018 mol/L) = 3,74

Problemet er bare at svaret skal give ph=1,6. 
Har svært ved at se min fejl, udover at det giver det rigtige hvis man siger at volumen efter er 0,05 L og ikke 0,06 L således at koncentrationen af H3O ændres. 

Men kan ikke se hvorfor volumen skal være 0,05 L og ikke 0,06 L. Any help?


Svar #1
11. februar 2012 af Tanken (Slettet)

Problem solved = regnefejl ;b


Skriv et svar til: Titrering af stærk syre med stærk base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.