Matematik

differentiation af sammensat funktioner

11. februar 2012 af Fibirger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej guys :)
Håber på at i kan hjælpe mig med de nedenstående opgaver:

Opgave A.  En funktion g er differentiabel i x. Gør rede for, at så er også funktionen   differentiabel i x, og bestem h'(x) udtrykt ved g(x) og g '(x).
Her bruges produktreglen:
Det vides at


Opgave B. En funktion g er differentiabel i x. Gør rede for, at så er også funktionen h(x) = (g(x))3 differentiabel i x, og bestem h'(x) udtrykt ved g(x) og g '(x).
Her bruges produktreglen:
Det vides at


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2012 af peter lind

Opgave A Hvad er h(x) ?

Opgave B. Jeg går ud fra at du mener h(x) = g(x)3 og ikke g(x)*3 som det du skriver faktisk betyder.  sæt z = y3 og y = g(x) så er h(x) = y(x)3 = g(x)3


Svar #2
12. februar 2012 af Fibirger (Slettet)

Shit jeg lavede hvis et par brølere :)
Opgave A
h(x) = (g(x))2

Opgave B
h(x) = g(x)3 

Er z og y dine betegnelser for indre og ydre funktion eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2012 af peter lind

ja eller rettere ydre og indre funktioner


Svar #4
12. februar 2012 af Fibirger (Slettet)

Hvordan gjorde du i nedenstående:
h(x) = y(x)3 = g(x)3
Men tusind tak so far :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2012 af peter lind

Differentiation af en sammensat funktion giver dz/dx  = (dz/dy)*(dy/dx)


Skriv et svar til: differentiation af sammensat funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.