Matematik

Bestem vægt og længde

13. februar 2012 af Sophham (Slettet)

Hey derude..
Jeg har denne aflevering for til i morgen, og der er en opgave jeg ikke rigtig kan finde ud af.
jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig hurtigst muligt! :-)

I en model antages, at sammenhængen mellem en hundestejles vægt og længde er givet ved
f(x) = 0, 023x2,777
hvor x angiver længden (målt i mm), og f(x) angiver vægten (målt i mg).
a) Bestem vægten af en 30 mm lang hundestejle.
b) Bestem længden af en hundestejle, der vejer 1000 mg.

På forhånd mange tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2012 af AskTheAfghan

f(x) = 0.023·x2.777

a) Bestem f(30)

b) Løs ligningen i x, f(x) = 1000


Svar #2
13. februar 2012 af Sophham (Slettet)

Wow, så langt er jeg slet ikke med.. Jeg må indrømme at jeg er temmelig blank på det emne.. :-)


Brugbart svar (4)

Svar #3
13. februar 2012 af AskTheAfghan

a) Man indsætter 30 på x'ets plads, dermed får man vægten af det.

          f(30) = 0.023·302.777 = ...

b) Hvor lang skal hundestejlen være, hvis det skulle veje 1000 mg?

          f(x) = 1000   ⇔   0.023·x2.777 = 1000   ⇔   x = ...


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. februar 2012 af Angsumalin (Slettet)

f(x) = 0.023·x^2.777

a) Bestem f(30)

Det betyder du skal sætte 30 på x's plads. Så får du f(x) som er vægten.

b) Løs ligningen i x, f(x) = 1000

Det betyder at du skal

f(x) = 0.023·x^2.777

1000 = 0.023·x^2.777  Isoleret x , for x er længden


Svar #5
13. februar 2012 af Sophham (Slettet)

Nåå, på den måde! Jeg er med :-)
Mange tak for det!


Skriv et svar til: Bestem vægt og længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.