Matematik

....nemt.

13. februar 2012 af hehehej (Slettet)

1: 5% af 250 = 5*25 eller siger man 0,05*250?

2: 200kr + 5%

3: 100kr - 5%

4: 5kr af 100kr

5: Nedsat 5% Nu 190kr .. Før = ______ kr

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2012 af AskTheAfghan

Hvordan kan du synes, at det er nemt - når du ikke kan lave det hele selv?

1. Hvorfor 5*25 eller hvorfor 0,05*250?

2. Læg 5% af 200kr. til.

3. Træk 5% af 100kr fra.

4. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1149398

5. Ditto


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2012 af nielsenHTX

1. 250*0,05

2. 200(1+0,05)

3 100(1-0,05)

4 (5/100)*100

5 (190/95)*100


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2012 af YesMe (Slettet)

#2

Den sidste kan ikke være rigtigt, idet det skal give 5%.

(190/x)·100% = 5%

Man løser ligningen i x.

Eller jeg forstår ikke????


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2012 af nielsenHTX

#3 når noget er nedsat med 5% svare det til at det koster 95% af den oprindelse pris. man finder så hvad 1% er og ganger op til de 100% </o:p>

det du tænker er hvis der stod Nedsat til 5% Nu 190kr så kan man gøre det du siger. </o:p>

 


Skriv et svar til: ....nemt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.