Fysik

Hjælp til opgave om kraft;

14. februar 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som vil hjælpe med denne opgave:

I huse isolerer man med flamingoplader. Det kan undre nogle at disse plader kan bære et betongulv. På en pakning med sådanne plader står der a de kan klare et tryk på 75 kN/m2

.Vi forestiller os et værelse på 12 m2 med en gulvkonstruktion som vist på tegningen: Jeg har fået følgende oplysninger opgivet:

5 cm Klinker

1,9 g/cm

10 cm beton

2,3 g/cm3

25 cm styrolitgulv-isolering 75 kN/m2 

 

a) beregn tyngdekraften på betonlaget og klinkerne

 

b) hvor stor er den maksimale kraft, isoleringen kan modstå, når kraftpåvirkningen er jævnt fordelt?

c) hvor mange kg møbler og andet gods kan gulvet bære (igen jævnt fordelt)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn massen af klinkelaget og betonlaget tilsammen, og beregn så den samlede tyngdekraft på de to lag.

b) Gang trykket med gulvets areal.

c) Beregn forskellen mellem kræfterne i b) og a) og divider resultatet med g .


Svar #2
14. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

hmmm, hvordan finder jeg massen? ved at bruge densitet p = m * v => m = P/V?


Svar #3
14. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

eller bruger jeg bare F = m * g og isolerer m


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter, at massen er

m = ρ·V

hvor ρ er massefylden, og V er rumfanget.


Svar #5
14. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

okay tak for hurtigt svar :-) men så forstår jeg ikke; Hvad er så rumfanget for fx. klinkelaget? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvert af lagene har jo form som en kasse med gulvets areal A som grundfladen og lagets tykkelse h som højden;

V = A · h


Svar #7
14. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

okay så skal de 12 m^2 vel laves om til cm? inden jeg begynder at udregne V?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, du skal være opmærksom på enhederne. Det er vel bedst at omregne alt til SI enheder.


Svar #9
14. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

jeg sidder og kæmper lidt med at omregne 5 cm til m^2, kan du give et hint :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det kan man jo ikke; 5cm er en længde, og m2 er en enhed for areal. Men du må da have lært, hvor mange cm der er i 1m ? I det hele taget skal man kende betydningen af de forskellige præfix, der benyttes i fysik.


Svar #11
14. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

alle de enheder er virkelig heller ikke det jeg er bedst til jeg tænkte også at jeg skulle lave de 5 cm om til meter men hvis jeg så siger:

V= 0,05 m * 12 m^2 = hvad er så enheden?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så er enheden jo m·m2 = m3


Svar #13
14. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

mange tak for hjælpen måske er jeg lidt besværlig og spørger igen :) men nu vil jeg prøve at regne på det :-)


Svar #14
14. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

Jeg viser lige hvordan jeg fx. har udregnet så må du meget gerne lige rette det hvis du vil :):

m = ρ·V       og V = a * h

Vklinkelag = 0,6 m3

m(klinkelag) = 1,9 g/cm* 0,6 m= 1,14 (enhed ???)

 

Vbeton = 12 m* 0,10 m = 1,2 m3

m(beton) = 2,3 g/cm* 1,2 m3= 2,76 (enhed=?)

 

Herefter: F = m * g 

F(klinkelag) = 1,14   * 9,82 g/m2 =  11,19 N

F(beton) = 27,10 N

F(beton) + F(klinkelag) = 38,298

 

Ser det nogenlunde rigtigt ud eller er jeg helt galt på den


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du har jo ingen enhed for masserne, så, ja, det er helt galt. Det er en fordel at omregne enhederne for massefylderne til SI enheder.

Enheden for dine masser er her  g·m3/cm3 .


Svar #16
14. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

jeg forstår ikke, vil det sige at mine udregninger er helt forkerte hvis vi ser bort fra de satans enheder? :S

 

forstår ikke hvordan jeg skal omregne g * m^3 /cm^3


Svar #17
14. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

okay jeg har den nu for V(klinkelag) = 0,6 m^ omregnes til cm^3 = 600000 og så kan jeg regne videre derfra?

 

Jeg har fået F til at være lig 38298 N, er jeg stadig galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #18
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Jeg ville foreslå at omregne massefylderne til SI-enheder.

1 g·m3/cm3 = 1g·(100)3 = 106g = 103kg


Svar #19
14. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

#18 jep det er det jeg har gjort :-)


Svar #20
14. februar 2012 af TheLeresa (Slettet)

i opgave b) skal jeg bare først beregne trykket ved formlen P = F/a og herefter ganger jeg trykket med arealet?


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.