Matematik

Vinkel i en regulær ottekant

15. februar 2012 af niklau5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

 

jeg skal beregne vinkel en vinkel (u) i en del af en regulær ottekant. (se vedhæft)
 

 

Er der ikke bare at tage vinkelsummen i ottekanten, og så dividere det med 8 ? 
 

så jeg har en vinkel på 360/8 = 45 °

 

 

På forhånd tak for hjælpen 

 

Vedhæftet fil: opgave 1.JPG

Svar #1
15. februar 2012 af niklau5 (Slettet)

Lige en til tilføjelse og så bare ligge 90° til ? 

 

fordi jeg kan lave en retvinklet firkant bag ved ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2012 af nielsenHTX

vinkelsummen i en n-kant er 180(n-2) altså i en 8 kant er den 180*6=1080

vinkel u er så 1080/8=135


Svar #3
15. februar 2012 af niklau5 (Slettet)

ahh

 

mange tak :D
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2012 af DrNielsen

180*(n-2) hvor n angiver antallet af kanter :)


Skriv et svar til: Vinkel i en regulær ottekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.