Matematik

Parameterfremstilling og planens ligning

15. februar 2012 af king-lp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kig vedhæftet fil, hvor opgaven står i. Håber i kan hjælpe mig lidt.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2012 af mathon

linjen gennem  T og S

                                          (x,y,z) = (0,0,22) + t·(-5,5,19)

planligning
                                          z = 2

 


Svar #2
15. februar 2012 af king-lp (Slettet)

Hvorfor er ligningen for planen på den form ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2012 af mathon

det er også forkert
 


Svar #4
15. februar 2012 af king-lp (Slettet)

hva såå ? :d hvordan bestemmer jeg ligningen  for planen ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2012 af mathon

 

                         AB = [0,20,0]

                         AC = [-20,0,4]

en normalvektor til planen er
                                                               n1 = AB x AC = [80,0,400] = 80·[1,0,5] = 80·n
hvoraf ses
at en anden normalvektor
til planen
er
                                                               n = [1,0,5]             som er nemmere at operere med
et fixpunkt i planen er F(0,0,2)

    når P(x,y,z) er et vilkårligt punkt i planen,
    kan denne beskrives
                                                α:   {P | n·FP = 0}

                                                             [1,0,5] · [x-0,y-0,z-2] = 0

                                                             [1,0,5] · [x,y,z-2] = 0

                                                             x+5(z-2) = 0

                                                             x + 5z - 10 = 0

                                                            


Svar #6
15. februar 2012 af king-lp (Slettet)

Hvis nu jeg fx tager vektorerne: BC og CD så får jeg at BC = [-20,0,4] og CD = [-20,-20,0] og krydsproduktet af dem giver [80,-80. 400] hvilket ikke helt er det samme som dit resultat, hvordan kan det være ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2012 af mathon

#5 rettelse af tastfejl

                                             AC = [-20,20,4]

 


Skriv et svar til: Parameterfremstilling og planens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.