Matematik

rummål med vand og cm3

15. februar 2012 af luu14 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Håber i kunne hjælpe mig med lidt matematik.

Her er spørgsmålet: En cylinderisk krukke har en radius på 5 cm, og et rumfang på 1500 cm3. der hældes 0,5 liter vand i. hvor højt op står vandet?

på forhånd tak.

PS. jeg vil nødvendigvis ikke have svaret, men en forklaring på hvordan jeg skal regne det ud.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

V = π·r2·h

man kender V og r; isoler nu h.


Svar #2
15. februar 2012 af luu14 (Slettet)

Jeg går ud fra at h=højden. Men jeg forstår ikke helt hvad du mener.

kan du forklare det lidt bedre, hvis du kan.

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Man finder højden udfra beregning

1500cm^3=5cm^2*3*h

1500cm^3=75cm^2*h

1500cm^3/75cm^2=20cm

H=ca 20 cm

Har sagt pi=3

Hvis jeg har lavet nogen fejl i enhederne, så bare ret mig


Skriv et svar til: rummål med vand og cm3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.