Kemi

Beregning af formel koncentration

16. februar 2012 af gs1905 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

jeg er i gang med at løse en opgave som tager udgangspunkt i titrering af en tripot syre med en stærk base.

I den forbindelse skal jeg beregne pH værdien før titreringens start vha. en formel hvor den formelle koncentration også indgår.

Følgende oplysninger er givet:

- MGlutaminsyre=147,1 g/mol

- Opløs 0,130 g glutaminsyre i 50 mL demineraliseret vand

- Brug 0,1 mL Brymthymolblå

- Titrer med 0,1 M NaOH

- Derudover oplyses det også at 1 mL 0,1M NaOH er ækvivalent til 14,71 mg glutaminsyre.

Jeg skal ud fra disse oplysninger finde den formelle koncentration af glutaminsyre, men der går jeg lidt i stå.

Håber der er nogle der gider hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2012 af exutu (Slettet)

Først udregnes n:

n=m/M hvor m=0,13 g glutamate og M=147,1 g/mol glutamate:

n=0,13/147,1 = x

Herefter udregnes start volumen under antagelse af at 0,13g glutamate ikke ændrer volumen signifikant. Du starter med 50 mL vand + 0,1 mL brymthymolblå altså V(start)=50,1 mL=0,0501L.

Nu udregnes den formelle koncentration ud fra:

C=n/V= x/0,0501 L


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2012 af mathon

    glutaminsyre er diprot

    hvilket ikke stemmer med
                                                           "1 mL 0,1 M NaOH er ækvivalent til 14,71 mg glutaminsyre"

men med
                                                           1 mL 0,1 M NaOH er ækvivalent til 7,36 mg glutaminsyre
                                                         
 

 


Skriv et svar til: Beregning af formel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.