Matematik

kasser & kvadrater

16. februar 2012 af Hmm-Lars (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle

Har her nogle små hygge, som jeg evt. kunne bruge noget hjælp til.

 

- En terning har en sidelængde på 10 cm. Hvor mange af disse terninger kan der ligge i en kvadratisk kasse med sidelængden 0,5 m?

- En kasseformet metal klads er 10 cm lang, 5 cm bred og 5 cm høj. Den bliver smeltet om til små kegleformede metalstykker. Disse stykker er 8 mm høje og har en grundfladeradius på 3 mm. Hvor mange kegleformede metalstykker kan man lave af metalkassen ?

 

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Divider kassens rumfang med rumfanget af en af de små terninger.

b) Divider klodsens rumfang med rumfanget af det kegleformede metalstykke.


Svar #2
16. februar 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Ja, dette havde jeg gennemskuet. Men formlerne ? Hvor kan disse findes ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dem kan du sikkert finde i din bog; men de burde være kendt fra folkeskolen.

Rumfanget af en terning med sidelængden s er V = s3 .

Rumfanget af en kasse, V = L·B·H

Rumfanget af en kegle, V = (1/3)·π·r2·h


Skriv et svar til: kasser & kvadrater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.