Matematik

Hjælp med ln - j ved ikke om det er rigtigt tjek resultat

22. februar 2012 af natasjah (Slettet)

Hej 

 

Jeg sider lidt fast ved ikke om det j gøre er rigtigt. 

 

3^x+3 + 9^x = 7 

 

(3^1)^x+3 ? (3^2)^x = 7  [må jeg godt skrive 3^1 for at få den samme base]

 

(3^1)^x+3 *2+x = 7 

(3^1)^2x+6


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af peter lind

9x = (3*3)x = 3x*3x  sæt y = 3x og du har en andengradsligning i y


Svar #2
22. februar 2012 af natasjah (Slettet)

altså sådan her 

 

9^x = (9)^x = 7 

18x^2 = 7 

18x^2 / 18 = 7/18

x^2 = 7/18


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du skal benytte, at

9x = (3x)2  .

Kalder man 3x for y, ser ligningen da således ud

y2 + y -4 = 0

Find rødderne i denne 2.-gradsligning og find så x af 3x = y .


Svar #4
22. februar 2012 af natasjah (Slettet)

j har fundet ud af det nu tak for hjælpen. : )


Skriv et svar til: Hjælp med ln - j ved ikke om det er rigtigt tjek resultat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.