Fysik

Enheder

22. februar 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal lave lineær regression over nogle data, men jeg er kommet i tvivl omkring enhederne.

Tabellen viser sammenhørende værdier af dybden h under havoverfladen og trykket p under dykket.

h/m               0,3        1,2       2,2     3, 2    4,5     5,2     6,6

p/kPa           105       114     123    134    147    154   169

Funktionsforskrift: =10.1439x+101.523

Formlen for tryk: p=rho*g*h+p0

Jeg ved:

x er h/m

Omgivelsernes tryk er 101.523 kPa.

rho findes ved: 10.1439/9.82 N/kg = 1.03

Men hvilken enhed har rho her? og hvilken enhed ville den have, hvis jeg ændrede dataerne i p/kPa om til Pa?


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Enheden for ρ (rho) er enheden for massefylde, dvs. kg/m3 . Vær opmærksom på at den fundne hældningskoefficient er

10.1439 kPa/m = ρ·g


Skriv et svar til: Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.